2310 544941 info@danialaw.com

Βιογραφικό της Νικολέττας Α.Δανιά

 

Η Νικολέττα Δανιά του Ανδρέα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας. Το 2000 εισήχθη στη Νομική Σχολή Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 2005. Ορκίστηκε ως δικηγόρος Αθηνών το 2007.  Κατά τη διάρκεια των σπουδών της μαθήτευσε ως προς τη δικηγορική πρακτική κοντά στη δικηγόρο Αθηνών Κωνσταντίνα Ζαμπάρα, όπου ήρθε σε επαφή με ζητήματα γενικής δικηγορίας και κυρίως οικογενειακού δικαίου (διατροφές, διαζύγια, επιμέλεια ανηλίκων), γενικής φύσεως, όπως αλλαγή επωνύμου, αλλά και διοικητικά, ποινικά και εμπορικά θέματα, καθώς και θέματα ακινήτων (ελέγχους τίτλων, μεταβιβάσεις ακινήτων κλπ..). Εκεί έλαβε και το πρώτο βάπτισμα όσον αφορά την οργάνωση ενός δικηγορικού γραφείου. Το μεγαλύτερο μέρος της άσκησής της  μετά την απόκτηση του πτυχίου της το διήγε στο ίδιο γραφείο. Τους τελευταίους εννέα μήνες της άσκησής της θήτευσε κοντά στο δικηγόρο Πειραιά Μιχάλη Μελά, όπου ήρθε σε επαφή επίσης με ζητήματα γενικής δικηγορίας και ιδίως ποινικού και ιατρικού δικαίου, εξασκήθηκε ιδιαιτέρως στη σύνταξη δικογράφων και στη συντονισμένη νομική έρευνα.

Από το Μάιο του 2007 ξεκίνησε να εργάζεται ως δικηγόρος στην εταιρία με έδρα την Αθήνα Γεώργιος Γιάγκου και ΣΙΑ ΕΠΕ, όπου και απέκτησε σημαντικότατη δικαστηριακή εμπειρία, έχοντας στο ενεργητικό της έως σήμερα περισσότερα από 400 δικαστήρια (κατά κύριο λόγο τακτικής διαδικασίας και ασφαλιστικών μέτρων). Εκεί πέραν των δικαστηρίων, ασχολήθηκε ενδελεχώς με μεταφράσεις νομικών κειμένων, με σύνταξη ιδιωτικών συμφωνητικών αλλά και με την επίτευξη συμφωνιών εμπορικής φύσεως και εξωδικαστικούς συμβιβασμούς, με υποθέσεις πτωχευτικού δικαίου, αναγγελίες και επαληθεύσεις σε πτωχεύσεις, αιτήσεις κήρυξης πτώχευσης, παρακολούθηση πορείας πτώχευσης, με σύνταξη δικογράφων, με ζητήματα εμπορικής φύσεως, όπως κατοχύρωση σημάτων, εμπορικές συμβάσεις, διαχείριση διεθνών απαιτήσεων κλπ. Επίσης ασχολήθηκε εκτεταμένα με ακίνητα, διενεργώντας  ελέγχους τίτλων, συμμετέχοντας σε αγοραπωλησίες, ζητήματα κτηματολογίου, κληρονομικά. Ασχολήθηκε επίσης ενδελεχώς με πιστωτικούς τίτλους, διαταγές πληρωμής, ακάλυπτες επιταγές (σε αστικό και ποινικό επίπεδο). Από το 2009 συνέχισε να εργάζεται για την YIANGOS ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΕ, σε  αντίστοιχα ως άνω ζητήματα, αλλά και επεκτείνοντας τη δράση της σε ίδρυση και νομική στήριξη εταιριών.

Το 2010 μετετέθη στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, όπου και ανέλαβε ως υπεύθυνη του γραφείου της ως εν λόγω εταιρίας εκεί και χειρίστηκε με επιτυχία όλες τις υποθέσεις της στη Βόρεια Ελλάδα. Το γραφείο στη Θεσσαλονίκη, υπό την διαχείρισή της, απέδωσε εξαιρετικά αποτελέσματα, τόσο σε νίκες επί δικαστηρίων, όσο και σε επίπεδο είσπραξης απαιτήσεων αλλά και γενικότερα σε θέματα συνέπειας, αμεσότητας, ταχύτητας και  αποτελεσματικότητας ακόμη και κατά το στάδιο εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων.  Από το 2014 διατηρεί εξωτερική συνεργασία με την GEORGE Y. YIANGOU IDR LTD και εξακολουθεί να χειρίζεται με επιτυχία τις υποθέσεις της στη Βόρεια Ελλάδα έως σήμερα. Παράλληλα, χειρίζεται δικές της υποθέσεις τόσο εμπορικού, όσο και ποινικού (ναρκωτικά, φορολογικές παραβάσεις, ακάλυπτες επιταγές κλπ…), κληρονομικού, οικογενειακού δικαίου (διαζύγια, διατροφές), αυτοκινήτων αλλά και απαλλοτριώσεων.

Το 2016 πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα από το αγγλόφωνο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας με τίτλο «ΔΙΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ, ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ». Η πτυχιακή της εργασία αφορούσε την Ευρωπαϊκή Διαταγή  Πληρωμής. Το εν λόγω δίπλωμα ήρθε να συμπληρώσει την κατάρτισή της σε ζητήματα ευρωπαϊκού δικαίου, διαιτησίας και εμπορικού δικαίου, με τα οποία είχε ήδη επαφή λόγω της εμπειρίας της από το χειρισμό ανάλογων υποθέσεων στην πράξη. Έτσι χειρίστηκε με επιτυχία υποθέσεις αποκλειστικής διανομής και αντιπροσωπείας αλλοδαπών εταιριών, αναγνώρισης και κήρυξης εκτελεστότητας  αλλοδαπών διαιτητικών αποφάσεων στην Ελλάδα, υποθέσεις franchising κλπ.

Έχει άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας αλλά και καλή γνώση της ιταλικής, γαλλικής και ισπανικής γλώσσας. 

Τέλος, η Νικολέττα Δανιά, πέραν των άλλων καλλιτεχνικών ανησυχιών της, έχει διακριθεί ως λογοτέχνης, έχοντας εκδώσει την πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ», από τις εκδόσεις ΠΗΓΗ, 2017. Έχει συμμετάσχει στο συλλογικό βιβλίο «ΑΣΥΝΟΡΕΣ ΜΝΗΜΕΣ», από τις εκδόσεις ΑΝΑΤΥΠΟ, 2017, με το διήγημα της «ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ». Είναι μέλος της «ΕΝΩΣΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ» και του Συλλόγου «ΤΟ ΡΑΦΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ».

Ρωτήστε μας για την δική σας υπόθεση!

Νικολέττα Α. Δανιά

26ης Οκτωβρίου 26
Θεσσαλονίκη
τηλ: 2310 544941

View on Google Maps

Powered by WebCat - Copyright © , Nikoletta Dania